regl ağrısı için egzersizler / Regl sancılarınıza iyi gelecek 6 egzersiz | Sağlık

Regl Ağrısı Için Egzersizler

regl ağrısı için egzersizler

Regl sancılarınıza iyi gelecek 6 egzersiz

Değerli HTHayat okurları,

HTHayat ekibi olarak haber değeri taşıyan, herkesin kendine dair bir şeyler bulacağı içerikleri sizlere ulaştırmak için çalışıyoruz. İçeriklerimiz ile ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz. Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak funduszeue.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca funduszeue.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz. Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılamaz. funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve funduszeue.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

Yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, funduszeue.info’da yayınlanan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Regl Sancılarınızın Hafiflemesine Yardımcı Olacak 8 Yoga Pozu

Regl, sağlıklı kadınların menopoza kadar yaşayacakları hormonal bir dönem. Çoğu kadın bu dönemde ağrı çekebilir. Ağrıların kaynağını anlamak için mutlaka tedavi olmak gerekir çünkü regl ağrılarınız başka bir hastalığın sonucu olabilir. Hastalıklar dışında günlük hayatta yaşadığınız stresli anlar da regl ağrısı yaşamanıza sebep olabilir. 

Regl ağrıları, rahim duvarındaki kasların sıkışmasıyla oluşur. Sıkışmanın sebebi ise rahimdeki kanamanın dışarı atılmasıdır. Bu kasılmalar yaşanırken rahme giden oksijen ve kan azalır, bunun sonucunda da ağrı hissedilir. Rahimdeki kasılmaların oluşturduğu “prostoglandin” adı verilen kimyasallar arttıkça ağrının şiddeti de artar. Rahimde hissedilen ağrıları azaltmak için çeşitli yöntemler vardır. Bunlar arasında yoga pozları da bulunur. Göstereceğimiz hareketlerle ağrılarınızı en aza indirebilirsiniz. İşte o yoga pozları: 

1. Çocuk pozu

Bu poza aynı zamanda “dinlenme pozu” adı da verilir. Çoğu sporun bitişinde esneme hareketi olarak da yapılan bu poz; stresi hafifletir, boyun ve sırt kaslarınızı çalıştırır. Harekete başlamak için dizlerinizin üzerine oturun ve ayaklarınızı kalçanızın altına koyun. Dizlerinizi açabildiğiniz kadar iki yana doğru açın ve son olarak nefes alıp vererek öne doğru yatın. Gövdenizin bacaklarınızın arasına girmesine izin verin. Kollarınızı öne doğru uzatın ve alnınız yere değsin. Ağrı çok şiddetliyse, bir yastığı dizlerinizin arasına koyarak karnınıza baskı da yapabilirsiniz. Çocuk pozunu 5 dakika boyunca uygulayabilirsiniz. 

2. Çelenk duruşu pozu

Regl sancılarınızı azaltacak olan bu poz aynı zamanda bel ağrılarınızı da dindirecek. Bu hareket için ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha fazla açın ve dizlerinizi kırarak yere çökün. Avuç içlerinizi de göğüs hizasında birleştirin. Sırtınızın dik durduğundan ve ayak parmaklarınızın yanlara baktığından emin olun. Bu pozu yaparken derin bir squat yapıyormuş gibi düşünebilirsiniz. Çelenk duruşunu da çocuk pozu gibi 5 dakika boyunca sürdürebilirsiniz. 

3. Köprü pozu

Sırtüstü bir halde yere uzanın ve ayaklarınızı kalça genişliği kadar açın. Bunları tamamladıktan sonra dizlerinizi bükerek ayaklarınızı yere basın. Bu pozda elleriniz paralel olarak vücudunuzun iki yanında dursun. Ellerinizden güç alarak kalçanızı yukarı doğru kaldırın. Önemli olan hareketi yaparken boynunuzu sağa sola oynatmamak! Kalçanızı aşağı yukarı hareket ettirerek 15 tekrardan oluşan 2 set şeklinde uygulayabilirsiniz.

4. Deve pozu

Dizlerinizi omuz genişliğinde açarak yere koyun ve ayak tabanlarınız yukarı baksın. Ellerinizi arkaya atarak esneyebildiğiniz yere kadar gidin. Bu hareketi yaparken elleriniz topuklarınıza değsin. Deve pozu, karnınızı çalıştırarak ağrıyı azaltmanıza yardımcı olur. 5 dakika boyunca esnemeye devam edin ve hareketi daha sonra bitirin. 

5. Yay pozu

Yay pozunda yüzüstü yere uzanın ve dizlerinizi katlayın. Yavaş yavaş esneyerek ellerinizi, kollarınızı, yüzünüzü ve dizlerinizi yerden kaldırın. Ellerinizle ayak bileklerinizi tutun. nefesten sonra vücudunuzu serbest bırakın ve öne arkaya doğru yaylanın.  

6. Twist pozu

Bu pozda ters el ve ters ayak çalıştırmalısınız. Öncelikle sırtüstü yere uzanın ve dizlerinizden birini kırın. Kollarınızı T şeklinde iki yana açın. Eğer sağ dizinizi kırdıysanız onu sol tarafa doğru eğin ve bu esnada başınız ters yöne doğru baksın. Aynı şekilde sol dizinizi sağ tarafa doğru eğerken başınız diğer yöne bakmalı. Hareketi her bacak için 15 kere tekrarlayın ve egzersiz esnasında nefes alıp vermeyi unutmayın.

7. Kelebek pozu

Düz bir zemine oturun ve dizlerinizi bükün. Bu esnada topuklarınızı kalçanıza doğru yaklaştırın. Dizlerinizi iki yana açarak topuklarınızı birleştirin. Ayaklarınızı kavrayın ve dizlerinizi mümkün olduğunda yere yaklaştırmaya çalışın. Sırtınızın dik durmasına özen gösterin. Başlangıç seviyesi olarak dakika esnemeye devam edin. 

8. Kobra pozu

Kobra pozuyla birlikte karnınızı gerdiğiniz için ağrılarınız azalır. Aynı zamanda halsizlik ve stresinizi de azaltır. Nefes alıp vererek yüzüstü bir şekilde yere uzanın. Avuç içleriniz yere bakacak şekilde ellerinizi göğsünüzün yanına koyun. Nefes alıp vermeye devam ederken ellerinizden destek alarak göğsünüzü yukarı doğru kaldırmaya çalışın. Hareketteki amaç gidebildiğiniz kadar geri gitmektir. Bunu yapabilmek için dirseklerinizi hafifçe kırmanız ve boynunuzu geriye doğru uzatmanız gerekir. dakika boyunca esnemeye devam edebilirsiniz. 

Kaynak: 

funduszeue.info#genel-tanitim

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

Hepimiz son dönemde yoga master olduk. Yoga stüdyolarına gidiyoruz, online dersler alıyoruz, hatta yoga hocası olmak için sertifikalar topluyoruz…
Peki biliyor musun yoga regl dönemi ağrıları için birebir…
Sebebi şu;
Regl ağrıları, rahim duvarındaki kasların aşırı sıkışmasıyla meydana gelir. Bu kasılmalar sırasında rahme giden oksijen ve kan azalır, bunun neticesinde ağrı hissedilir. Rahimdeki kasılmaların yarattığı prostoglandin isimli kimyasallar arttıkça ağrı da artar. 
Yoga denilen mucize işte bu kimyasalların artmasına izin vermiyor. Özellikle bazı yoga pozları bu dönemdeki ağrılara karşı en önemli ilaçlarımızdan biri olabilir.
Regl döneminde yoga yapmak; hem zihinsel hem de bedensel olarak rahatlamamızı sağlar. Peki hangi pozları yapmalıyız gel beraber bakalım:
Çocuk Pozu: Bu pozun yogadaki adı “dinlenme pozu”dur. Sportif aktivitelerden sonra esneme hareketi olarak da yapılan bu poz; stresi hafifletir, boyun ve sırt kaslarını çalıştırır. 
Nasıl Yapılır?
Çocuk pozuna başlamak için dizlerinin üzerine otur ve ayaklarını kalçanın altına koy. Dizlerini olabildiğince iki yana doğru aç ve son olarak nefes alıp vererek öne doğru yat. Gövdeni bacaklarının arasına sok. Kollarını öne doğru uzatırken alnını da yere değdir. Regl ağrın çok şiddetliyse, bir yastığı dizlerinin arasına koyarak karnına baskı da yapabilirsin.

Twist Pozu: Regl dönemindeki karın ağrıları ve sırt ağrılarına karşı uygulayabileceğiniz bir pozdur.
Nasıl Yapılır?
Twist pozunda ilk olarak sırtüstü uzan ve dizlerinden birini kır. Kollarını T şeklinde aç. Sağ dizini kırdıysan onu sol tarafa doğru eğ ve bu sırada kafan aksi yöne doğru baksın. Benzer biçimde sol dizini sağ tarafa doğru eğerken kafan diğer tarafa bakmalı. 

Kelebek Pozu: Kelebek pozu vücudumuzdaki seratonin salgılanmasını artıracak, bedensel olarak bizi hafifletecek bir pozdur.
Nasıl Yapılır?
Kelebek pozu için düz bir zemine otur ve dizlerini bük. Bu sırada topuklarını kalçana doğru yaklaştır. Dizlerini iki tarafa açıp topuklarını birleştir. Ayaklarını kavra ve dizlerini mümkün olduğunca yere yaklaştırmaya çalış. Kelebek pozunu yaparken sırtının dik durmasına dikkat et.

Kobra Pozu: Kobra pozu karnındaki dolaşımı artıracağı için hem o bölgedeki ağrıları azaltır hem de halsizlik ve strese iyi gelir.
Nasıl Yapılır?
Kobra Pozu için düzenli nefes alarak yüzüstü yere uzan. Avuç içlerin yere bakacak biçimde ellerini göğsünün yanına koy. Nefes alıp vermeyi sürdürerek ellerinden destek alıp, göğsünü yukarı doğru kaldır. Hareketin hedefi gidebildiğin kadar geri gitmektir. Bunun için dirseklerini bir miktar kırman ve boynunu geriye doğru uzatman gerekir. 

Köprü Pozu: Köprü pozisyonu vücudundaki enerji akışını sağlayacak tüm sistemlerinin daha dengeli çalışmasını sağlayacak ve vücuduna zindelik verecek bir pozdur.
Nasıl Yapılır?
Köprü pozu için; sırtüstü uzan ve ayaklarını kalça genişliği kadar aç. Ardından dizlerini büküp ayaklarını yere bas. Köprü pozunda ellerin paralel olarak vücudunun iki yanında yer alsın. Ellerinden güç alarak kalçanı yukarı doğru kaldır ve boynunu sağa sola oynatmadan pozda kal.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası